Bruiloftarrangement details

Bruiloftarrangement details

<< Terug naar zoekresultaten

Doe-het-zelf Midweekbruiloft laagseizoen (ma t/m do)

€ 5.250,00 incl. BTW

Van harte gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk! En wat ontzettend leuk dat jullie aan de Heische Hoeve denken voor een onvergetelijk feestweekend! Het concept van De Heische Hoeve is uniek in Nederland en bekend tot ver over de landsgrenzen. Wat maakt onze Doe-Het-Zelf-Bruiloft nou eigenlijk zo bijzonder?

Geen verplichtingen of vaste huiscateraar
Natuurlijk ken je de meeste standaardlocaties in jullie omgeving wel, en heb je daar al eerder een feest gehad van familie of vrienden. Maar jullie zoeken echt iets anders, een sfeervolle buitenlocatie waar je helemaal je eigen sfeer kunt bepalen en waar je niet vast zit aan allerlei verplichtingen met de horeca-ondernemer of de huiscateraar. En nee, daar presenteren wij geen rekening voor en we vragen ook geen kurkengeld. Wij willen gewoon dat jullie en wij er allebei een goed gevoel bij hebben. Het is tenslotte jullie feestje!

Sfeervolle buitenlocatie om te trouwen
De sfeer van de kersenboerderij, het landgoed, de boomgaard, de riante tuin en de zalen passen helemaal bij een bruiloft in landelijke sfeer. En niet onbelangrijk: we hebben voldoende parkeerruimte, meer dan 100 gasten kunnen hun auto gratis kwijt bij De Heische Hoeve. De Heische Hoeve beschikt over 28 hotelkamers, dus er is altijd een ruimte voor jullie zelf, waar je tussen de bedrijven door even tijd voor jezelf kunt hebben, maar denk ook aan make-up, de kapper, visagie, of gewoon even het opfrissen of eventueel verkleden.

De Heische Hoeve is een officiële trouwlocatie
De Heische Hoeve is een officiële trouwlocatie, dus je kunt alles onder 1 dak doen. Je trouwt op een romatisch eiland in de tuin! Wat is er nou leuker dan trouwen met al jullie gasten die bovendien ook nog kunnen blijven slapen? En er zijn meer voordelen: gelijk een toast uitbrengen, de bruidstaart aansnijden en foto's maken. En je kan het trouwtijdstip helemaal zelf bepalen.

Styling & decoratie
Zelf je bruiloft regelen bij De Heische Hoeve heeft ook veel voordelen wat betreft decoratie en aankleding. Jullie bepalen helemaal zelf de aankleding zoals tafeldecoratie en bloemen. Je kunt standaard de middag voor de bruiloft al terecht om alles aan te kleden en je kunt ook die avond al voorovernachten met een (deel van het) gezelschap zodat jullie fit aan de start verschijnen. Je hebt zelf invloed op alles: je verzorgt zelf de indeling van de zaal en de tuin en hoe je de tafels wilt hebben staan. Losse tafels? Lange rijen? Of juist gezellige hangtafels? Bouw je eigen sfeer. Al ons meubilair en servies e.d. staat kosteloos tot je beschikking. Het is helemaal jullie feestje!

Alvast heel veel voorbereidingsplezier toegewenst!

 

 

Tips in de omgeving

In de omgeving van de Heische Hoeve zijn diverse overnachtingsmogelijkheden. Sommigen op loopafstand, anderen op 3-4 autokilometers. Daarnaast zijn er diverse leuke mogelijkheden voor (internationale) gasten om de omgeving te verkennen! We inspireren jullie graag!
 
De Dassenhut
Een absolute aanrader is de Dassenhut! Heerlijk logeren in het bos! Deze fantastische 'honeymoonlodge' ligt op ongeveer 300mtr van de Heische Hoeve en wordt door de meeste bruidsparen gehuurd als bruidssuite. Dichtbij alle gasten, maar toch ook even de ruimte om je in alle rust terug te trekken. Er is zelfs een speciaal geheim bruggetje zodat je door de kersenboomgaard naar de lodge kunt sluipen.
Contactgegevens: Twan & Arieke Kuijpers, Bosweg 1, 5472 LD Loosbroek 06-14641983 / 0413-378847 twankuijpers@kpnmail.nl
 
De Loosbroekse Hooiberg
De Loosbroekse Hooiberg ligt op ongeveer 500mtr (loop)afstand van De Heische Hoeve en beschikt over 4 slaapkamers, 2 huiskamers en 2 badkamers voor 10 gasten. Ideaal om bruiloftsgasten of de cateraar onder te brengen. 
Contactgegevens: Jurgen & Patricia van der Heijden, Bosweg 2 5472 LD Loosbroek  06-43490820 Jurgen.Patricia@hetnet.nl www.loosbroeksehooiberg.nl
 
B&B, groepsaccommodatie en appartement Herkenhoek
De Herkenhoek ligt op 2,2km (fiets)afstand en beschikt over 2 accommodaties. In het appartement kunnen maximaal 6 gasten verblijven, er zijn 3 slaapkamers en 1 badkamer. De
groepsaccommodatie is geschikt voor 10-22 gasten en hier zijn 5 slaapkamers en 2 sanitairruimtes. 
Contactgegevens: Ria & Sjefri van Esch, Hommelsedijk 6a, 5473 Heeswijk-Dinther 06-83055853,
info@herkenhoek.nl  www.herkenhoek.nl   
 
IJsboerderij De Cleefshoeve
IJsboerderij de Cleefshoeve is gelegen op 500mtr van De Heische Hoeve. Hun ambachtelijke boerderij-ijs wordt bereidt met de room en melk van eigen koeien. Ze verhuren ook ijskarren met personeel, bijvoorbeeld voor het dessert op je bruiloft. 
Contactgegevens: Familie van Cleef, Berkenvenseweg 2, 5473 NN Heeswijk-Dinther 0413 229929 j.vancleef@hetnet.nl www.cleefshoeve.nl
 
Bloemenkwekerij Van Cleef - Kwinten
Op 500mtr van De Heische Hoeve ligt ook bloemenkwekerij van Cleef-Kwinten. Alle bloemen worden op de eigen kwekerij geteeld. Vanaf medio juni zijn er doorlopend leuke zomerboeketten beschikbaar. Omdat het assortiment afhankelijk is van het weer en het seizoenverloop is het lastig om lang van te voren afspraken te maken over assortiment. Beste is om een week van tevoren even contact te leggen en bij aankomst op de Heische Hoeve even langs te rijden. 
Contactgegevens: Bloemenkwekerij van Cleef-Kwinten, Berkenvenseweg 1 b 5473 NN Heeswijk-Dinther. 06-30830030 / 0413-229458 boer-en-bloem@live.nl. bloemenkwekerijvancleef.weebly.com
 
Bloemenpluktuin Mrs Bouquet
Op ongeveer 1,5km van de Heische Hoeve vindt je Bloemenpluktuin Mrs. Bouquet voor de mooiste veldboeketten. Assortiment wisselt dagelijks. Kwestie van langs gaan en kijken of er wat van je gading bij zit.
Contactgegevens: Mrs Bouquet, Brigitte van Elderen, Heikantsedijk 1a, 5473RL Heeswijk-Dinther 0413 229994 of 0611617800 info@mrsbouquet.nl www.mrsbouquet.nl
 
Cultuurtips    
Kasteel Heeswijk 3 km - Rondleiding € 7,00 p.p.  www.kasteelheeswijk.nl  
Kilsdonkse Molen 3 km - Rondleiding € 4,50 p.p.  www.kilsdonksemolen.nl  
Museumboerderij 2 km - Rondleiding € 3,50 p.p.  www.museumboerderij.nl  
Binnendieze 15 km - Rondvaart € 8,00 p.p.   www.binnendieze.nl  

Specificaties

Prijs
€ 5.250,00 incl. BTW
Aantal personen
Minimaal 40
Arrangement
incl drankpakket
Beschikbaar
1 november -1 mei
Check beschikbaarheid

Offerte Reserveren

Inclusief

 • 2x overnachting voor 56 personen op basis van 2 persoonskamers
 • 40 flessen wijn
 • 5x fust streekpilsener (20L)
 • Locatiehuur
 • Onbeperkt frisdrank assortiment
 • Onbeperkt koffie & thee

De Heische Hoeve is een officiële trouwlocatie
De Heische Hoeve is een officiële trouwlocatie, dus je kunt alles onder 1 dak doen. Je trouwt op een romantisch eiland in de tuin! Wat is er nou leuker dan trouwen met al jullie gasten die bovendien ook nog kunnen blijven slapen? En er zijn meer voordelen: gelijk een toast uitbrengen, de bruidstaart aansnijden en foto's maken. En je kan het trouwtijdstip helemaal zelf bepalen.

Styling & decoratie
Zelf je bruiloft regelen bij De Heische Hoeve heeft ook veel voordelen wat betreft decoratie en aankleding. Jullie bepalen helemaal zelf de aankleding zoals tafeldecoratie en bloemen. Je kunt standaard de middag voor de bruiloft al terecht om alles aan te kleden en je kunt ook die avond al voorovernachten met een (deel van het) gezelschap zodat jullie fit aan de start verschijnen. Je hebt zelf invloed op alles: je verzorgt zelf de indeling van de zaal en de tuin en hoe je de tafels wilt hebben staan. Losse tafels? Lange rijen? Of juist gezellige hangtafels? Bouw je eigen sfeer. Al ons meubilair en servies e.d. staat kosteloos tot je beschikking. Het is helemaal jullie feestje!

Aantal gasten
Het aantal feestgangers is gemaximeerd op 200 avondgasten (meer kan, maar in overleg). Daarvan kunnen maximaal 56 gasten blijven slapen in de hotelkamers van de Heische Hoeve.

Drank
De verhuur van de locatie is inclusief onbeperkt koffie, thee, onbeperkt frisdrankenassortiment en 5x fust bier (20l) en 40 flessen wijn (rood, wit, rosé, zoet). Extra drank mag je uiteraard zelf regelen of is via ons verkrijgbaar.

Inventaris
Al ons meubilair en servies en glaswerk e.d. staat kosteloos tot je beschikking. We hebben een inventarislijst opgenomen bij elke offerte. De aantallen kunnen mettertijd veranderen door dagelijks gebruik, breuk e.d.. Je kunt daarom geen 'rechten' ontlenen aan de lijst, het is slechts een indicatie van de aanwezige materialen. Kom je materialen tekort dan kun je zelf bijhuren. TIP: Van de Wijgert verhuur in Heesch: www.wijgert.nl

Muziek buiten
De Heische Hoeve heeft geen vergunningen voor geluid buiten. Versterkte muziek buiten is niet toegestaan, akoestische muziek, achtergrondmuziek of licht versterkte muziek wel. Na 22.00 uur mag er buiten geen (versterkte) muziek meer te horen zijn. In het uiterste geval kan het feest zelfs worden stilgelegd. Houd daar dus rekening mee! Een akoustische gitaar bij het kampvuur in de nacht is geen probleem, mits dat niet tot overlastsituaties leidt.

Huisdieren
Huisdieren zijn niet toegestaan op de Heische Hoeve. We maken een uitzondering voor blinde-geleide-honden en eventueel een hond die de trouwringen komt brengen.

Vuurwerk
Vuurwerk en/of wensballonnen zijn niet toegestaan op onze locatie. In verband met overlast voor de buren en de hoeveelheid bomen die er op en om de locatie zijn.

Concept Programma

We hebben hieronder een concept-programma opgesteld, louter om jullie een beetje te inspireren. Uiteraard kun je helemaal je eigen gang gaan, dus gooi dit programma lekker overboord als je zelf een hele andere invulling voor ogen hebt. Hopelijk kunnen we jullie hiermee organisatorisch een beetje op weg helpen.
 
Dinsdag
09.00 uur Inloop & ontvangst
  De leijgraafzaal en kamers zijn voor jullie beschikbaar vanaf 13.30 uur. De Dommelzaal en de keuken vanaf 18.00 uur (of eerder indien er geen gasten zijn)
   
10.00 uur Aanvang voorbereiding met select gezelschap
   
18.00 uur Even opfrissen
   
19.00 uur BBQ-en met select gezelschap & pre-party
   
00.00 uur Overnachting
   
Woensdag Jullie grote dag!
   
10.00 uur Bruidskapper en make-up
   
10.30 uur Finishing touch styling binnen en buiten
   
12.00 uur Lunch
   
13.00 uur Ontvangst van de daggasten
   
14.00 uur Trouwceremonie op het trouweiland in de tuin
   
15.00 uur Toast & bruidstaart
   
15.30 uur Borrel in de tuin
   
17.00 uur Diner of BBQ op het overdekte terras
   
19.30 uur Opfrismoment
   
20.00 uur Ontvangst avondgasten
   
20.30 uur Feest
   
01.00 uur Einde feest, uitzwaaien bruidspaar naar de Honeymoonlodge (optioneel)
   
02.00 uur Mogelijkheid voor nazit bij het kampvuur tot in de kleine uurtjes
   
Donderdag  
09.30 uur Uitchecken en ontbijt / brunch in de tuin met select gezelschap
   
11.00 uur Start afbouwen en opruimen 
   
17.00 uur Oplevering locatie & vertrek
 
 

Testimonial
Lees hier de ervaringen van Thomas & Elise. Zij trouwden eerder bij De Heische Hoeve.

Wat voor type bruiloft hadden jullie voor ogen en waarom hebben jullie uiteindelijk gekozen voor De Heische Hoeve? 
Het landelijke karakter van de Heische Hoeve sprak ons op een andere manier aan, maar de reden waarom wij bij jullie zijn komen kijken is om de mogelijkheden voor eigen catering en drank te bekijken. Uiteindelijk hebben de mogelijkheden (eigen drank+ catering regelen, maar ook het kunnen blijven slapen van onze gasten), in combinatie met de open en groene landelijke uitstraling (die toch wel op ons gaan groeien was) ervoor gezorgd dat wij voor de Heische Hoeve zijn gevallen. 

Hoe hebben jullie de locatie ervaren? 
De locatie was uiteindelijk dus (door het weer) de perfecte locatie. Zowel binnen als buiten hadden wij namelijk een goede sfeer weten te creëren voor de ceremonie. Waarbij we buiten een grootse, groene, landelijke en open sfeer konden creëren hadden we binnen een wat donkerdere, gezelligere en daardoor intiemere sfeer. Uiteindelijk kwam het dus met bakken uit de hemel tijdens de ceremonie, maar wij zaten binnen perfect. Verder hebben wij niks dan lof gehoord over de locatie en hebben zelf de locatie als ideaal ervaren. 

Hoe beoordelen jullie het ‘doe-het-zelf’ concept? 
Nadelen: Het zorgt voor meer werk, meer stress en meer gedoe. Voordelen: Het zorgt voor meer plezier, meer “eigenheid” van je bruiloft en een voldaan gevoel. Zouden we het zo opnieuw doen: JAZEKER. 
TIP: Belangrijk om aan te geven bij mensen die alles zelf willen doen is om op tijd te beginnen. Ik had vol zelfvertrouwen verwacht dat wij alles in 1,5 dag konden regelen (met toch zeker 8 tot 10 man hulp). Uiteindelijk door alle extra meningen en alle ditjes en datjes wat ik blij dat ik al een dag had staan sjouwen op woensdag, want anders was het vrijdag nog later geworden dan 22:00. 

Hoe hebben jullie de samenwerking met de mensen van de Heische Hoeve ervaren? 
Erg goed! Op persoonlijk vlak moeten wij zeggen we de communicatie, en de flexibiliteit van Dennis en Ezra, maar ook later de rest van de collega’s als zeer prettig hebben ervaren. Er werd aan alle kanten meegedacht alles kon en niks moest.

Welke tips heb je voor De Heische Hoeve om toekomstige bruiloften nog beter/leuker te maken? 
Ik zou proberen om i.p.v. een doe-het-zelf concept een alles-kan-niks-moet concept te creëren. Een bestandje met wat er in de omgeving te regelen valt aan bloemen, extra overnachting (alhoewel je moet afvragen of je dat al meteen wilt aangeven), catering, bediening, drank. Dit zorgt er in mijn ogen voor dat je 1) de mensen weet te strikken die echt alles zelf willen doen (net zoals Elise en ik) en 2) je ook de mensen weet te strikken die vooral blij zijn met de locatie, maar eigenlijk niet alles zelf willen doen en het fijn vinden als ze kunnen kiezen uit een “standaard” pakket aan mogelijkheden. 

Welke tips hebben jullie voor toekomstige bruidsparen? 
Onder het motto van: Beter een halve dag te vroeg klaar zodat je lekker met z’n allen een borrel kan pakken dan de laatste avond tot middennacht door moeten buffelen zeg ik: 
1) Op tijd beginnen met opbouwen! 
2) Voldoende mensen inschakelen om mee te helpen met sjouwen. Verder: 
- Maak een goed en gedetailleerd plan. Reken erop dat 80% zal gaan als geplant en 20% loopt helemaal anders.. daar heb je op zo’n dag een ceremoniemeester voor. 
- Zorg ervoor dat je binnen en buitenscenario staan zoals jij dat wilt. Als er onverwacht regen komt wil je niet dat je buiten staat! 

Wat is jullie algemene oordeel? 
We hebben al besproken dat als we ooit een feest geven ter ere van onze bruiloft, dat we dat gewoon weer bij de Heische Hoeve doen. Wederom met een BBQ, een knalfeest en een overnachting. Ik denk dat dat genoeg zegt! ;-)

 


Bijkomende kosten naast de huursom:

 • € 350 Schoonmaakkosten
 • € 500 Borg
 • € 7,50 Linnenpakket p.p. (verplicht)
 • € 1,35 Toeristenbelasting p.p.p.n.
 • € 10,- Per kampeerplaats voor 2 p.p.n.

Betalingsvoorwaarden

 • 25% aanbetaling bij boeking
 • 75% + borg uiterlijk 3 weken voor aankomst
 

 

Specificaties

Prijs
€ 5.250,00 incl. BTW
Aantal personen
Minimaal 40
Arrangement
incl drankpakket
Beschikbaar
1 november -1 mei
Check beschikbaarheid

Offerte Reserveren

Inclusief

 • 2x overnachting voor 56 personen op basis van 2 persoonskamers
 • 40 flessen wijn
 • 5x fust streekpilsener (20L)
 • Locatiehuur
 • Onbeperkt frisdrank assortiment
 • Onbeperkt koffie & thee

In deze stap checkt u online of het door u gewenste arrangement nog beschikbaar is op de aangegeven datum. Indien de datum is volgeboekt, worden alternatieve data aangedragen.

TIP: als je een meerdaags arrangement kiest, is het voldoende als de aankomstdatum groen is. Het is geen probleem als de volgende dagen rood zijn.

Check beschikbaarheid

Specificaties

Prijs
€ 5.250,00 incl. BTW
Aantal personen
Minimaal 40
Arrangement
incl drankpakket
Beschikbaar
1 november -1 mei
Check beschikbaarheid

Offerte Reserveren

Inclusief

 • 2x overnachting voor 56 personen op basis van 2 persoonskamers
 • 40 flessen wijn
 • 5x fust streekpilsener (20L)
 • Locatiehuur
 • Onbeperkt frisdrank assortiment
 • Onbeperkt koffie & thee

Blog

 • Lees nu het gratis inspiratiemagazine!
  Een bohemian wedding, een festivalbruiloft of juist een winterwedding? Laat je inspireren en bekijk nu ons gratis inspiratiemagazine >>
 • Bizzey Leo & Renee trouwden op de Heische Hoeve in bohemian sfeer met veel entertainment.
  Rapper Bizzey vierde dit jaar de eerste drie jaar van zijn solocarrière met een groots popconcert in een uitverkochte AFAS Live. In 2014 trouwden Bizzey Leo zijn grote liefde Renée op de Heische Hoeve, helemaal in bohemian, festival...
 • Wie is de mol-deelneemster Evelien de Bruijn trouwde op de Heische Hoeve met haar Paul
  Evelien de Bruijn beleefdeeen ‘topdag’ tijdens haar bruiloft op de Heische Hoeve in 2015. De Hart van Nederland-presentatrice en Wie is de mol-deelneemster trouwde in Brabant met haar voormalige baas en radiomaker Paul van der Lugt....

Bekijk alle blogberichten